Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković sa ambasadorom Pluhom: Crna Gora predvodnik u integracijama, Holandija cijeni ostvareni napredak

Objavljeno: 18.12.2019. 23:15 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore
Crna Gora je predvodnik u procesu evropskih integracija, Holandija cijeni ostvareni napredak i nastaviće da je podržava u reformiskim naporima na putu ka Evropskoj uniji, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i ambasadora Holandije u Crnoj Gori Žila Arnoa Bešura Pluha.

„Crna Gora je pokazala da ima društveni i demokratski potencijal. Ponosni smo na rezultate koje smo ostvarili nakon obnove nezavisnosti. Holandija nas je uvijek podržavala na putu reformi i ostvarivanju naših evropskih i evroatlantskih aspiracija i želim da zahvalim na tome“, kazao je predsjednik Marković.

Konstatujući da je Crnoj Gori i regionu potrebna snažna Evropa koja će čvrsto držati poziciju lidera, premijer Marković je dodao da naša država predano radi na reformama kao i da je posvećena ostvarivanju dodatnog napretka u oblasti vladavine prava.

Ambasador Pluh je rekao da Holandija smatra da Crna Gora i region treba da budu u Evropskoj uniji, te da je članstvo u EU pitanje vrijednosti i pravila.

„Cijenimo napredak koji je Crna Gora napravila“, rekao je ambasador Pluh.

Sagovornici su se saglasili da ima prostora da odlični politički bilateralni odnosi budu oplemenjeni snažnijom ekonomskom saradnjom, a premijer Marković je u tom kontekstu kazao da su poslovni ambijent i sigurnost investicija u Crnoj Gori na visokom nivou.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?