Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković u četvrtak u Rimu: CG na Samitu CEI preuzima predsjedavanje Inicijativom

Objavljeno: 19.12.2019. 01:44 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković učestvovaće u četvrtak, 19. decembra 2019, u Rimu, na poziv premijera Italije Đuzepea Kontea, u radu Samita Centralnoevropske inicijative (CEI).

Crna Gora će na Samitu, na koji je pozvano šesnaest predsjednika vlada, preuzeti od Italije torirajuće predsjedavanje Centralnoevropskom inicijativom – najstarijim i najvećim regionalnim mehanizmom na prostoru Centralne i Istočne Evrope koji okuplja 17 država. Na Samit je u svojstvu specijalnih gostiju, pozvano osam regionalnih i međunarodnih organizacija: Evropska komisija, Jadransko-jonska inicijativa (JJI), Savjet država Baltičkog mora (CBSS), Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), Organizacija za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS), Organizacija crnomorske ekonomske saradnje (BSEC), Savjet za regionalnu saradnju (RCC) i Savjet Evrope.

Preuzimanjem jednogodišnjeg predsjedavanja Inicijativom, koje počinje od 1. januara 2020, Crna Gora će potvrditi podršku aktivnostima CEI na stvaranju održivog i prosperitetnog regiona, promovišući istovremeno kredibilnu evropsku perspektivu država aspiranata za članstvo u EU.

Učešće na visokom nivou će predstavljati dodatni doprinos afirmaciji Crne Gore na regionalnoj i evropskoj mapi, a prije svega će imati pozitivan uticaj na produbljivanje odnosa sa ovom multilateralnom regionalnom organizacijom, naročito sa aspekta sve većeg interesovanja institucija i privrednih subjekata u Crnoj Gori za projekte koji se finansiraju iz fondova CEI.

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore obezbijediće medijima fotografije i video snimak događaja.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?