Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predstavljanje murala „Ja za Evropu, Evropa za mene“

Objavljeno: 26.12.2019. 20:05 Autor: KEI
Murali na temu „Ja za Evropu, Evropa za mene“, koji su oslikani na tri lokacije – u Podgorici, Bijelom Polju i Baru, biće predstavljeni sjutra u Podgorici.

Murale će zvanično predstaviti glavni pregovarač Aleksandar Drljević i ministar kultre Aleksandar Bogdanović, koji će tim povodom dati i izjave za javnost.

Mural u Podgorici je osmislila i oslikala Mia Pejović, dok su murali u Bijelom Polju i Baru djela Pavla Cvijovića i i grupe Kunstler, koju čine Danijela Darmanović Mahmutović, Anđela Mršulja i Marija Raketić. Ta tri umjetnička djela predstavljaju odgovor na mural „Samo se srcem dobro vidi“ umjetnika iz Bosne i Hercegovine, Rikarda Druškića, koji je u aprilu predstavljen u Briselu.

Konkurs za izradu murala u Crnoj Gori raspisao je Generalni sekretarijat Vlade – Sektor za informisanje javnosti o EU i procesu pristupanja EU. Ova aktivnost je realizovana u skladu sa Strategijom informisanja javnosti o pristupanju Crne Gore EU 2019-2022, u okviru projekta EU4ME, koji finansira EU, a sprovodi UNDP.

Murali će biti predstavljeni u petak 27. decembra, u 10:00 sati u Podgorici, na lokaciji na kojoj je oslikan mural (ugao Njegoševe i Karađorđeve ulice).

Pozivamo medije da isprate događaj.

SEKTOR ZA INFORMISANJE JAVNOSTI O EVROPSKOJ UNIJI I PROCESU PRISTUPANJA EVROPSKOJ UNIJI
GENERALNI SEKRETARIJAT VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?