Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković i ambasador Hloben: Crna Gora i Slovačka su prijateljske i partnerske države

Objavljeno: 15.01.2020. 21:41 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore
Crna Gora i Slovačka su prijateljske i partnerske države, sa odličnim bilateralnim odnosima i prilikama za dalje snaženje ekonomske saradnje, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Duška Markovića i slovačkog ambasadora Romana Hlobena.

„Za nas je izuzetno značajana podrška koju Slovačka pruža Crnoj Gori na ostvarivanju svojih spoljnopolitičkih ciljeva ali i unutrašnjim reformama. Vama želim da zahvalim na ličnom angažmanu i doprinosu daljem snaženju bilateralnih odnosa naše dvije države“, kazao je premijer Marković.

On je istakao da je važno da politika proširenja dobije novi pozitivan impuls te da svi u regionu budu posvećeni evropskim vrijednostima. Crna Gora, dodao je premijer Marković, ostaje dosljedna reformama, a prije svega ostvarivanju daljih rezultata u oblasti vladavine prava.

„Crna Gora je uspješna priča. Imate odlične rezultate i možete biti ponosni na njih“, kazao je ambasador Hloben.

Sagovornici su se saglasili da je važno dalje povezivanje i kvalitetnija komunikacija na ekonomskom planu, koja bi za rezultat imala više investicija, novih radnih mjesta i bolji život građana.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE

FOTO I VIDEO: https://flic.kr/s/aHsmKJZkiB
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?