Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković čestitao Dan novinara: CG predano radi na unapređenju ambijenta za rad medija

Objavljeno: 23.01.2020. 14:30 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković čestitao je Dan novinara Crne Gore i dodao da Crna Gora predano radi na unapređenju ambijenta za rad medija.

„Uloga medija i novinara od izuzetne je važnosti za snaženje demokratije, emancipaciju i ukupan napredak države i društva. Više od jednog vijeka crnogorski novinari su bili hroničari zbivanja ali i pronosili glas razuma u teškim vremenima i istorijskim prekretnicama na Balkanu“, navodi se u čestitki.

Izazovi novog vremena, dodao je on, nijesu zaobišli medijsku zajednicu, koja će, uvjeren je Premijer, na najbolji način odoljeti izazovima lažnih vijesti i drugih hibridnih prijetnji kojima je naša država izložena, ostajući posvećeni principima tačnog i pravovremenog izvještavanja o svim pitanjima od interesa za javnost.

„Želim da podsjetim da je Crna Gora jedna od malobrojnih država koja je dekriminalizovala klevetu, te da predano radi na unapređenju ambijenta za rad medija“, rekao je predsjednik Marković.

Predsjednik Vlade vjeruje da će ključan doprinos tom cilju dati set medijskih zakona čije se usvajanje očekuje ove godine.

„U nadi da će medijska zajednica prepoznati svoj ali i potrebu građana za formiranje jedinstvenog samoregulatornog tijela, čestitam svim poslenicima javne riječi Dan novinara Crne Gore“, piše u čestitki predsjednika Vlade Crne Gore.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?