Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Završeno uređenje terena i opremanje Fakulteta likovnih umjetnosti vrijedno 1,2 miliona eura

Objavljeno: 25.01.2020. 15:00 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuUprava javnih radova privela je kraju uređenje terena univerzitetskog kompleksa i opremanje Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju, za koje je Vlada Crne Gore iz Kapitalnog budžeta izdvojila 1,2 miliona eura.

Projektom su bili obuhvaćeni izgradnja prustupnih saobraćajnica, trotoara, rasvjete i pratećih sadržaja, uređenje zelenih površina, kao i opremanje fakulteta kancelarijskim inventarom i opremom neophodnom za održavanje stručne nastave iz smjera slikarstva, vajarstva, fotografije i dizajna.

Izgradnja objekta Fakulteta likovnih umjetnosti, u zahvatu Urbanističkog plana „Stari Obod“, završena je krajem 2017. godine. Njegova ukupna površina iznosi oko 5.100 metara kvadratnih, a predviđen je za održavanje nastave za oko 140 studenata.

Studenti su proteklih dana, sa profesorima i rukovodstvom fakulteta, posjetili objekat, u cilju planiranja početka rada u novim prostorijama.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?