Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Inicijativa Savez za Evropu: Premijer Marković sa CEMI i CRNVO o mogućnostima proaktivnijeg pristupa u evropskim integracijama

Objavljeno: 21.02.2020. 23:50 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GOREViše važnih pitanja u cilju proaktivnijeg pristupa u evropskim integracijama otvoreno je na današnjim sastancima predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i predstavnika Centra za monitoring (CEMI) i Centra za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO).

Na sastancima, koje Premijer vodi u okviru inicijative Savez za Evropu, predložene su aktivnosti u cilju bržeg napretka Crne Gore na putu ka EU, boljih rezultata u oblasti vladavine prava, nezavisnosti i transparentnosti institucija kao i samog procesa evropske integracije, te jačanja međusobnog povjerenja.

Tokom razgovora sa predstavnicima CEMI-ja, na čelu sa predsjednikom Upravnog odbora ove organizacije Zlatkom Vujovićem, posebna pažnja je posvećena predlozima za proaktivan pristup u pronalaženju rješenja važnih za snaženje povjerenja u izborni proces.

Osim o pomenutim temama, sa izvršnom direktoricom CRNVO Anom Novaković i njenim koleginicama, razgovarano je i o pitanjima važnim za jačanje povjerenja između Vlade i civilnog sektora.

Vlada, koja je na čelu sa premijerom Markovićem pokrenula inicijativu Savez za Evropu, želi sa relevantnim društvenim i političkim akterima razgovor o mogućim rješenjima kojima će se prevazići podjele u društvu kako bi se ostvario naš nesporan cilj – puna integracija Crne Gore u EU. Interes Vlade je svakako i veće povjerenje, bolja saradnja i rezultat koji iz toga treba da proistekne.

Sastanku su prisustvovali i ministarka javne uprave Suzana Pribilović i glavni pregovarač sa EU Aleksandar Drljević.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE



Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?