Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković sa delegacijom EP: Crkva sebe stavlja iznad Države što je pogrešno, neprihvatljivo i nedopustivo u civilizovanom svijetu

Objavljeno: 25.02.2020. 19:15 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je delegaciju Evropskog parlamenta koju je predvodio predsjednik Odbora za građanske slobode, pravdu i unutrašnje poslove Vladimir Bilčik.

Premijer je upoznao sagovornike sa strateškim politikama Vlade, odličnim ekonomskim pokazateljima koji podrazumijevaju, između ostalog, odličan privredni rast, među vodećima u Evropi, visok nivo direktnih stranih investicija, porast broja turista i smanjenje nezaposlenosti te sa našom evropskom agendom.

„Crna Gora razumije evropski kontekst i da radi u skladu sa svojim opredjeljenjima moderne zemlje koje se demokratski i ekonomski razvija kao dio Evrope“ – kazao je premijer Duško Marković.

Govoreći o stanju u društvu nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica predsjednik Vlade je kazao da se Crkva u Crnoj Gori stavlja iznad države, ne priznajući njenu suverenost i nezavisnost, i iskazujući ambiciju da odlučuje o političkim akterima odnosno da utiče na izbor vlasti. „To je pogrešno, neprihvatljivo i nedopustivo u civilizovanom svijetu“ – kazao je premijer. Predsjednik Vlade Duško Marković je u tom kontekstu iskazao odlučnost državnih organa da očuvaju mir i stabilnost kao i svaki put za proteklih trideset godina, poštujući pri tome slobode svakog građanina, ali i čuvajući ustavni i demokratski poredak.

Poslanike Evropskog parlamenta zanimali su i pitanja zaštita životne sredine, dalje saobraćajne povezanosti prije svega u okviru evropskih transportnih koridora i Berlinski proces.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?