Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministarstvo kulture: Osuđujemo novi vandalizam na Tabiji, apelujemo na građane da ne nasijedaju na provokacije

Objavljeno: 26.02.2020. 15:59 Autor: MKU
Ministarstvo kulture osuđuje nastavak destrukcije kulturnih dobara u Crnoj Gori, s obzirom na to da se u relativno kratkom periodu drugi put na meti vandala našla Tabija kod Sutomora.

Baš kao i prvog puta, kada je na Tabiji osvanulo obilježje aktuelnih protesta povodom Zakona o slobodi vjeroispovijesti, rukopis je opet jasan i isti - pri čemu se autori nijesu potrudili ni da promijene lokaciju. Za razliku od ranijih manifestacija „bratoljublja“ - poput spaljivanja i cijepanja zastave Crne Gore - ovog puta, ipak, težnja je da se prikaže tobožnja ugroženost dijela stanovništva naše države. Da li ugroženih ima i da li su bilo čija prava narušena, najbolje govori puna sloboda izražavanja protesta na ulicama Crne Gore, koji traju duže od dva mjeseca.

Iz tog razloga, na građane apelujemo da ne nasijedaju na provokacije, servirane sa iste adrese odakle i one o navodnom razbijanju protesta od strane vojske, zatvorenika i navijačkih grupa.

Stručne službe i ovog će puta u najkraćem roku reagovati i ukloniti oštećenja na Tabiji.

Ministarstvo kulture
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?