Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković razgovarao sa rukovodstvom RTCG: Javni servis ne treba da se takmiči sa komercijalnim medijima već da obezbijedi kvalitetan program

Objavljeno: 04.03.2020. 23:07 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Duško Marković i rukovodstvo javnog servisa Radija i televizije Crne Gore konstatovali su danas tokom razgovora vođenih u okviru inicijative Savez za Evropu da javni servis ne treba da se takmiči u gledanosti sa komercijalnim medijima već da obezbijedi kvalitetan program što je standard i potreba u skladu sa javnim interesom.

„Javni servis sam po sebi nema konkurenciju. U našem pristupu i u našim zakonskim rješenjima treba da vas oslobodimo onoga što vas gura u konkurentsko ponašanje, ali zato morate obezbijediti kvalitet“ – rekao je predsjednik Vlade.

Premijer je informisao menadžment RTCG o razlozima pokretanja inicijative Savez za Evropu i o dosadašnjim razgovorima koje je ocijenio uspješnim.

Sastanku su u ime RTCG prisustvovali predsjednik i potpredsjednik Savjeta RTCG Ivan Jovetić i Nikola Tatar, generalni direktor RTCG Božidar Šundić, direktori Radija i Televizije CG Budimir Raičević i Slavko Đurđić, urednik Portala RTCG Ilija Šuković, a u ime Vlade i ministar kulture Aleksandar Bogdanović i glavni pregovarač Crne Gore sa Evropskom unijom Aleksandar Drljević.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?