Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Vlade Milutin Simović: MCP odbija da evidentira poslovanje i izmiri zakonske obaveze kao što to SPC mora u svim zemljama

Objavljeno: 05.03.2020. 02:33 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Potpredsjednik Vlade Crne Gore Milutin Simović izjavio je večras da Mitropolija crnogorsko-primorska odbija da evidentira svoje poslovanje i saglasno tome izmiri svoje zakonske obaveze kao što to Srpska pravoslavna crkva mora da radi u svim zemljama.

„Dakle, jasno je da nepoštovanje zakonskih obaveza predstavlja i nepoštovanje države. Podsjećam da je i u Knjaževini i Kraljevini Crnoj Gori Crnogorska pravoslavna crkva uredno prijavljivala sve svoje prihode i popise svoje cijele imovine i sve to dostavljala na uvid državnoj vlasti. U ovim vremenima nažalost svjedočimo da i sam mitropolit Amfilohije govori da crkva treba da registruje državu da bi ona bila prava i istinska država. Crna Gora jeste država i cijeli svijet je tako prepoznaje. Država je i danas i vječno će biti! Država svih svojih građana i država jednaka za sve svoje građane“ – rekao je potpredsjednik Vlade za Televiziju Crne Gore.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?