Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković formirao ekspertski tim za pregovore sa Mitropolijom

Objavljeno: 05.03.2020. 16:41 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Duško Marković formirao je tim eksperata za pregovore sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom i eparhijama Srpske pravoslavne crkve o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica i uputio mitropolitu Amfilohiju (Radoviću) poziv na razgovore na ekspertskom nivou.

„Vladu će tokom ovih razgovora predstavljati Zoran Pažin, potpredsjednik Vlade; Nebojša Vučinić, profesor Pravnog fakulteta; Aneta Spaić, dekanica Pravnog fakulteta; Dragoljub Bulatović, šef Kabineta predsjednika Vlade; Nikola Martinović, advokat i Srđan Spaić, diplomirani pravnik. Razumjeli smo da ekspertskom timu Mitropolije i eparhija SPC, koji ste Vi formirali, za prvi sastanak odgovara srijeda, 11. mart u 10 časova, U Vili „Gorica“ u Podgorici, što zvanično potvrđujemo“ - navodi se u pismu predsjednika Vlade upućenom mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju (Radoviću).

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?