Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Inicijativa Savez za Evropu: Premijer Marković sa CPEU i CEDEM o proaktivnijem pristupu u evropskim integracijama

Objavljeno: 06.03.2020. 21:04 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuPredsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković razgovarao je, u okviru inivijative Savez za Evropu, sa predstavnicima Crnogorske panevropske unije (CPEU) i Centra za demokratiju i ljudska prava (CEDEM) o više važnih pitanja u cilju proaktivnijeg pristupa u procesu evropskih integracija, jačanju ljudskih prava i sloboda te snaženju vladavine prava. Posebna pažnja na sastancima posvećena je pitanjima omladinske politike.

Predstavnici CPEU na čelu sa prof. dr Gordanom Đurović su dali punu podršku Vladi Crne Gore na putu evropskih integracija i najavili da će nastaviti da daju doprinos kroz organizaciju različitih promotivnih i eduaktivnih aktinosti građana, posebno mladih, te pripremi neophodnih analiza koje mogu koristiti boljoj pregovaračkoj platformi u aktuelnoj fazi pregovora. Poseban doprinos CPEU može dati kroz promovisanje Crne Gore unutar Međunarodne panevropske unije, najstarije panevropske organizacije sa sjedištem u Strazburu koja okuplja 28 država posvećenih borbi za bolju zajedničku budućnost Evrope. 

Na sastanku sa predstavnicima CEDEM-a, na čelu sa predsjednikom Upravnog odbora Vladanom Simonovićem, razgovarano je o podizanju demokratskih standarda, modernizaciji javne uprave te unapređenju odnosa između Vlade i NVO sektora. Sagovornici su razmotrili i predloge CEDEM-a o unapređenju položaja osoba sa invaliditetom kao i medijskih sloboda. 

Osim premijera Markovića, sastanku su prisustvovali i ministarka javne uprave Suzana Pribilović i glavni pregovarač Aleksandar Drljević. U ime CPEU, pored prof. dr Đurović, prisustvovali su mr Đorđije Brajović, generalni sekretar CPEU i mr Teodora Lađić, sekretarka Mladih CPEU. Ispred CEDEM-a na sastanku su bili direktorica Milena Bešić i programski menadžer Ognjen Marković.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE

FOTO I VIDEO - CEDEM: https://flic.kr/s/aHsmLP85n7

FOTO I VIDEO - CPEU: https://flic.kr/s/aHsmLP27CS
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?