Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Nacionalno koordinaciono tijelo i sistem UN u CG formirali radne grupe za apsorpciju pomoći UN borbi naše zemlje protiv koronavirusa

Objavljeno: 21.03.2020. 22:21 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti i sistem Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori formirali su danas radne grupe koje će u najkraćem mogućem roku pripremiti plan aktivnosti za apsorpciju pomoći Ujedinjenih nacija Crnoj Gori u borbi protiv širenja i posljedica koronavirusa – dogovorili su se danas predsjednik Nacionalnog koordinacionog tijela Milutin Simović i koordinatorka UN u Crnoj Gori Fiona Mekluni.

Ključne državne institucije i Sistem UN u Crnoj Gori će u narednim danima intenzivno raditi u pravcu rješavanja urgentnih pitanja i donošenja brzih odluka sa kratkim rokom implementacije u borbi protiv koronavirusa – dogovoreno je danas.

Ujedinjene nacije su pohvalile mjere koje je Vlada preuzela u cilju borbe protiv širenja koronavirusa, uvjeravajući da Sistem UN podržava sistemski odgovor i planove Crne Gore, koja istovremeno vodi računa o ljudskim pravima i najugroženijim populacijama.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Ministarstva zdravlja, Ministarstva vanjskih poslova, Ministarstva javne uprave, Kliničkog centra Crne Gore, Instituta za javno zdravlje i Uprave policije.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?