Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Donacija Austrije je iskaz prijateljstva i podrške: Crna Gora je kredibilan član i pouzdan partner u Mehanizmu Evropske unije za civilnu zaštitu

Objavljeno: 07.05.2020. 20:12 Autor: MUP
Još jedan kontigent zaštitne medicinske pomoći dopremljen je jutros u Podgoricu.

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić je saopštio da donacija medicinske opreme iz Savezne Republike Austrije predstavlja iskaz razumijevanja, solidarnosti i prijateljstva prema Crnoj Gori.

Biro za odnose s javnošću Vlade CG„Ova pomoć je realizovana u okviru Mehanizma Evropske unije za civilnu zaštitu, čiji je Crna Gora kredibilan član i pouzdan partner“ - kazao je Nuhodžić. Ukazujući na značaj donacije medicinske opreme koja će dodatno unaprijediti naš odgovor na COVID 19, ministar je uputio izraze najsrdačnije zahvalnosti Vladi Republike Austrije, a posebno saveznom ministru unutrašnjih poslova, Karlu Nehameru.

Ministar Nuhodžić je istakao da su Vlada Crne Gore, Nacionalno koordinaciono tijelo i ukupno crnogorsko društvo postigli značajne rezultate u borbi sa koronavirusom. „Ipak, ova borba nije završena. Ona podrazumijeva dalju odgovornost i disciplinu kada je u pitanju sprovođenje mjera, u punom kapacitetu i na svakom mjestu“ - zaključio je ministar.

Ambasadorka Republike Austrije u Crnoj Gori Ana Janković izjavila je da je Austrija državama regiona, u okviru Mehanizma za civilnu zaštitu EU, ponudila pomoć u vidu medicinske opreme. Dodala je da cijeni podršku i napore koje je uložila Vlada Crne Gore u organizaciji povratka austrijskih državljana koji su se u trenutku izbijanja krize nalazili u Crnoj Gori.


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?