Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ugovorena izgradnja vrtića u Bloku VI vrijednog dva miliona eura

Objavljeno: 04.06.2020. 20:16 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
  
Izgradnja vrtića u podgoričkom naselju Blok VI počeće narednih dana, a rok za završetak radova je 12 mjeseci od dana uvođenja u posao, precizirano je Ugovorom o građenju, koji je direktor Uprave javnih radova, Rešad Nuhodžić danas potpisao sa konzorcijumom predvođenim danilovgradskom kompanijom “Eurozoks”.

Riječ je o investiciji u okviru aranžmana Vlade Crne Gore sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope, vrijednoj dva miliona eura, u cilju proširenja kapaciteta i unapređenja uslova boravka djece i zaposlenih u predškolskim ustanovama.

Novi objekat imaće površinu od blizu 1.600 metara kvadratnih, a planiran je za boravak 215 djece. Sadržaće radne sobe, višenamjenski prostor, trijažu, prostor za preventivnu zdravstvenu zaštitu, kancelarije, čajnu kuhinju, perionicu, tehničke i ostale prateće prostorije.

Pored “Eurozoksa”, konzorcijum čine podgorička preduzeća “Hidrogis sistem”, “Netcom” i “Geotin MNE”. 

U toku je postupak ugovaranja stručnog nadzora nad izgradnjom vrtića, nakon čega će se steći uslovi za početak radova.

Zahvaljujući saradnji Vlade Crne Gore sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope, u protekle tri godine otvoreni su novi vrtići u Zagoriču, na Starom aerodromu i u Tuzima.

U toku je postupak ugovaranja radova na vrtiću u Pljevljima, kao i priprema tehničke dokumentacije za gradnju obdaništa u Ulcinju i Baru.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?