Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Podrška ministarstva za ljudska i manjinska prava NVO,,Udruženje roditelja djece i omladine sa smetnjama u razvoju-Naša inicijativa"

Objavljeno: 05.03.2014. 23:24 Autor: PR služba

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava prepoznalo je snagu i požrtvovanost ljudi iz NVO ,,Udruženje roditelja djece i omladine sa smetnjama u razvoju-Naša inicijativa“ i pružilo podršku otvaranju novih prostorija ove organizacije koje su uslovnije, humanije i opremljenije za podršku djeci sa smetnjama u razvoju.

Ministar Numanović je uručio simboličan poklon u vidu radijatora koji će u buduće olakšati grijanje prostorija organizacije i samim tim olakšati rad i boravak prisutne djece i stručnog osoblja koje će raditi sa njima.

Ministar je izrazio pohvale Ministarstvu odbrane koje je ustupilo prostor organizaciji, kao i neophodnu pomoć u izvođenju radova na pripremi samog objekta za rad.

Grupa kojoj pripadaju djeca sa smetnjama u razvoju spada u najranjivije grupe u našem društvu i zahtjeva našu punu podršku i nesebičnu pomoć države u integraciji u društvo.

Ministar je istakao da sva djeca imaju jednake potrebe i da je na državi odgovornost i moralna obaveza da daje svoj puni doprinos da se te potrebe i ostvaruju.

Sa željom da se u svim gradovima izgrade dnevni centri koji će pružiti vidnu podršku zalaganju roditelja djece i omladine sa smetnjama u razvoju kao i samoj djeci i omladini koji bi bili korisnici tih centara, ministar je pozvao sve opštine da krenu putem izgradnje dnevnih centara. Podrška koja se pruža svim ranjivim kategorijama kroz zakonodavni okvir je dosta dobra, no ne treba zanemariti i konkretne primjere čiji je značaj je prepoznatljiv istoga trena.

PR služba

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?