Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Konferencija "Žene, mir i bezbjednost"

Objavljeno: 03.05.2015. 21:14 Autor: PR služba

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, u saradnji sa Komunikacionim timom Crne Gore za NATO, organizuje konferenciju na temu „Žene, mir i bezbjednost”, koja će se održati sjutra 4. maja 2015. godine u hotelu „Podgorica” u Podgorici, sa početkom u 9:30h.

U uvodnom dijelu će se obratiti ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović, i nacionalni koordinator za NATO gospodin Veselin Garčević. 

Na konferenciji  će se diskutovati o sljedećim temama: Politika rodne ravnopravnosti u procesu evropskih i  NATO integracija,  međunarodni i domaći pravni instrumenti za ostvarivanje politike rodne ravnopravnosti u Crnoj Gori, nacionalni Plan za postizanje rodne ravnopravnosti-  PAPRR sa Programom sprovođenja za period 2015. i 2016., s posebnim akcentom  na implementaciju Rezolucije 1325 kroz set mjera iz Programa, kao i implementacija Plana aktivnosti za rodnu ravnopravnost Vojske Crne Gore.

Jedna od panelistkinja na konferenciji je i gospođa Marijet Šurman, specijalna predstavnica NATO-a  za žene, mir i bezbjednost.  

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?