Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Okrugli sto "Romi u Crnoj Gori, Crna Gora u Evropi"

Objavljeno: 10.12.2015. 20:31 Autor: PR služba

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava organizuje sjutra, 11. decembra, sa početkom u 13 h, okrugli sto na temu „Romi u Crnoj Gori, Crna Gora u Evropi“ u hotelu „ Franca“ u Bijelom Polju.
Ministar dr Suad Numanović obratiće se u uvodnom dijelu, dok će o položaju romske zajednice u našoj zemlji i daljoj integrativnoj perspektivi govoriti predstavnicici Ministarstva za ljudska i manjinska prava, predstavnici/e nevladinih organizacija koje se bave zaštitom i unapređenjem romske i egipćanske populacije i Romskog savjeta.

Događaj je namijenjen učenicima/ama srednjih škola i viših razreda osnovnih škola, a u cilju informisanja mladih generacija o stanju, unapređenju i poštovanju ljudskih prava, konkretno Roma i Egipćana u Crnoj Gori.
Tom prilikom, biće prezentovan prvi Crnogorsko-romski i romsko-crnogorski rječnik, o kojem će, pored ostalih, govoriti i autor Ljatif Demir.

Kontakt osoba: Sanja Žugić 069 160 903.
Ministarstvo za ljudska i manjinska prava

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?