Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: seminar/radionica na temu „Zabrana diskriminacije osoba sa invaliditetom“

Objavljeno: 22.06.2016. 22:16 Autor: PR služba

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava u saradnji sa Misijom OEBS-a u Crnoj Gori organizuju sjutra, 23. juna 2016 godine, seminar/radionicu na temu „Zabrana diskriminacije osoba sa ivaliditetom“, sa početkom u 10:30 h, u hotelu “Maestral“, u Pržnu.

Aktivnost je dio šestog ciklusa edukacija koji se sprovodi u kontinuitetu od 2011. godine, a ova, treća po redu, baviće se međunarodnim zakonodavstvom iz ove oblasti, ali i prezentacijom domaćeg zakonodavstva o zabrani diskriminacije lica sa invaliditetom.

O Konvenciji o pravima osoba s invaliditetom govoriće ekspertkinja Marica Mirić, članica Predsjedništva zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske - SOIH, koordinatorka projekata u SOIH-u, članica proširenog Upravnog tijela European Disability Foruma, koja će se baviti i temom ranjivih grupa i diskriminacije.

Drugog dana, na radionici će učestvovati Milenko Vojičić, član Savjeta za brigu o licima s invaliditetom i Goran Macanović, direktor Saveza slijepih Crne Gore.

Ovogodišnji polaznici/e ciklusa su predstavnici/e Centara za socijalni rad iz svih crnogorskih opština.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?