Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Izvještaj o konsultovanju zainteresovane javnosti u postupku pripreme podzakonskih akata za sprovođenje Zakona o sudskim vještacima

Objavljeno: 20.09.2016. 05:52 Autor: Đ.P.


IZVJEŠTAJ O KONSULTOVANJU ZAINTERESOVANE JAVNOSTI U POSTUPKU PRIPREME PODZAKONSKIH AKATA ZA SPROVOĐENJE ZAKONA O SUDSKIM VJEŠTACIMA

Na osnovu člana 7 Uredbe o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u pripremi zakona, Ministarstvo pravde je, dana 25.08.2016. godine, uputilo javni poziv građanima, stručnim i naučnim institucijama, državnim organima, strukovnim udruženjima, političkim strankama, nevladinim organizacijama, medijima i drugim zainteresovanim organima, organizacijama, udruženjima i pojedincima (zainteresovanoj javnosti) da se uključe u postupak pripreme teksta Pravilnika o načinu i programu provjere stručnog znanja i praktičnog iskustva za određenu oblast vještačenja, Pravilnika o sadržaju i obrascu legitimacije sudskih vještaka i Pravilnika o sadržaju, obrascu i načinu vođenja registara sudskih vještaka i da daju svoje inicijative, predloge, sugestije i komentare u pisanom i elektronskom obliku.

Postupak konsultovanja je trajao 20 dana od dana objavljivanja javnog poziva na internet stranici Ministarstva pravde.

Nakon isteka roka za konsultacije konstatovano je da nije bilo zainteresovanih subjekata u postupku konsultovanja zainteresovane javnosti, odnosno da u predviđenom roku na adresu Ministarstva pravde nisu dostavljene pisane inicijative, predlozi, sugestije ili komentari.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?