Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Zapošljavanje lica sa invaliditetom – korak naprijed za sve nas

Objavljeno: 12.10.2016. 22:54 Autor: PR služba

Generalna direktorica Direktorata za unapređenje i zaštitu ljudskih prava sa svojim saradnicima, Blanka - Radošević Marović i načelnica Odjeljenja za poslove rodne ravnopravnosti, Biljana Pejović, sastale su se danas sa članovima/cama Udruženja paraplegičara Pljevlja. Povod sastanka bio je projekat „Zapošljavanje lica sa invaliditetom – korak naprijed za sve nas“, koji je podržan kroz program grant šema Zavoda za zapošljavnje Crne Gore.

Predstavnice Ministarstva predočile su učesnicama sastanka aktivnosti Ministarstva u prethodnom periodu kada riječ o unapređenju kvaliteta života lica sa invaliditetom. Naime, one su naglasile da će Ministarstvo nastaviti da pruža podršku aktivnostima u cilju zaštite prava lica sa invaliditetom od diskriminacije. 

One su upoznale učesnice sastanka tokom procesa izrade nove Strategije za zaštitu od diskriminacije lica sa invaliditetom i promociju jednakosti 2017-2021.

Bitno je istaći da je u okviru projekta  „Zapošljavanje lica sa invaliditetom – korak naprijed za sve nas“ već zaposleno osam lica sa invaliditetom za rad na konkretnom radnom mjestu.  Cilj je prije svega, sve veća socijalna inkluzija lica sa invalitidtetom u društvo, te uključivanje i okupljanje, radi zajedničkog djelovanja u pravcu uzajamnog pomaganja i poboljšanja opšteg položaja u društvu.

Na sastanku je ocijenjeno da će se zapošljavanjem kvalifikovanih lica sa invaliditetom postići i bolji kvalitet i efikasnost u radu.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?