Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održan seminar "Višedimenzionalni individualiziovani pristup učenju i sveukupnom razvoju djece predškolskog uzrasta"

Objavljeno: 15.05.2017. 20:23 Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

U okviru Programa "Jačanje socijalnog uključivanja – jednako i kvalitetno obrazovanje za podršku uspješnog razvoja djece" koji Ministarstvo prosvjete realizuje sa organizacijom Save the children, od 11. do 14. maja u Hotelu Verde održan je seminar "Višedimenzionalni individualiziovani pristup učenju i sveukupnom razvoju djece predškolskog uzrasta" na kojem je učešće uzeo po jedan predstavnik 21 javne predškolske ustanove kao i koordinatori programa centara ranog razvoja pri tri resursna centra.

Obuku su vodile psihološkinje Itana Kovačevič i Marijana Vukićević – Ivančević a akcenat je stavljen na pozitivno roditeljstvo, pozitivnu disciplinu, važnost podizanja svijesti o ravnopravnosti polova.

Radionice su pokrile sljedeće oblasti: planiranje u odnosu na dijete, razvojni domeni/razvojna mapa, holistički pristup djetetu i sveobuhvatan pristup razvoju i učenju djece u ranom i predškolskom vasptianju i obrazovanju, socio-emocionalni razvoj u kontekstu individualizovanog pristupa razvoju i učenju djeteta, pol i rod, rodni steriotipi, razumijevanje funkcionisanja porodice - dileme i izazovi sa kojma se roditelji/staratelji djece suočavaju, dijete u osnovi planiranja i individualizacije, portfolio, opservacija - značaj za razumjevanje, planiranje i usmjeravanje razvoja i učenja djeteta.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?