Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održana promocija EURYDICE mreže i novih komparativnih Eurydice publikacija

Objavljeno: 13.09.2017. 14:32 Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Promocija EURYDICE mreže i novih komparativnih Eurydice publikacija "Modernizacija visokog obrazovanja u Evropi: Akademsko osoblje – 2017" i "Ključni podaci o nastavi jezika u školi u Evropi – 2017 ” održana je 12. septembra 2017. godine u prostorijama Ministarstva prosvjete kojem su prisustvovali predstavnici Ministarstva prosvjete, Centra za stručno obrazovanja, Ispitnog centra, Zavoda za školstvo, predstavnici škola i univerziteta.

Prisutne je pozdravila Arijana Nikolić-Vučinić, generalna direktorica Direktorata za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje i vaspitanje lica s posebnim obrazovnim potrebama, naglasivši da je značaj učešća Crne Gore u Eurydice mreži višestruk, imajući u vidu sve vrste informacija koje mreža nudi i mogućnost da kroz aktivno učešće predstavimo crnogorski obrazovni sistem. Ona je naglasila da su u godini u kojoj su sprovedene opsežne reforme u obrazovanju i donešen set zakona za sve nivoe obrazovanja, informacije koje su dostupne na Eurydice veb sajtu bile od izuzetne koristi, kao dobar input u iznalaženju najboljih mogućih rješenja primjenjivih u našim uslovima.

PR služba Ministarstva prosvjete

Promo danu je prisustvovala i gospođa Nathalie Baidak, predstavnica Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizuelnu politiku i kulturu u Briselu. Gospođa Baidak je prezentovala publikacije "Modernizacija visokog obrazovanja u Evropi: Akademsko osoblje – 2017" i "Ključni podaci o nastavi jezika u školi u Evropi – 2017". U publikaciji "Modernizacija visokog obrazovanja u Evropi: akademsko osoblje – 2017" je kroz sistematizovan pristup dat detaljni pregled kvalifikacija akademskog osoblja, uslova zapošljavanja, uslova rada, uticaja eksternog obezbjeđenja kvaliteta, kao i nacionalnu strategiju internacionalizacije, dok su u publikaciji "Ključni podaci o nastavi jezika u školi u Evropi – 2017" date informacije koliko dugo učenici uče strane jezike, kojih deset stranih jezika je najčešće u ponudi, da li nastavnici stranih jezika putuje u inostranstvo na obuku, koliko učenika imigranata govori jezik zemlje u kojoj se školuje. Crnogorsko viđenje navedenih publikacija, kroz prezentacije, dale su Divna Paljević-Šturm i Tamara Tovjanin, dok je Biljana Mišović prezentovala samu Eurydice mrežu.

PR služba Ministarstva prosvjete

Prethodnog dana, 11. septembra održan je sastanak predstavnika crnogorske Nacionalne Eurydice jedinice sa gospođom Nathalie Baidak, na kojem su prezentovana iskustva u realizaciji aktivnosti u okviru mreže i značaj informacija koje dobijamo kroz mrežu u svakodnevnom radu.

 

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?