Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Zajedničko saopštenje: Policijski i carinski službenici na GP Željeznička stanica zaplijenili oko 1,1 kg marihuane

Objavljeno: 04.01.2018. 00:49 Autor: UP i UC
Službenici Uprave policije MUP-a i Uprave carina su na Graničnom prelazu Željeznička stanica, u vozu koji saobraća na relaciji Bar – Beograd, pronašli i oduzeli oko 1,1 kilograma marihuane i tom prilikom lišili slobode A.K.(21)iz Podgorice zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Naime, policijski službenici Stanice granične policije Bijelo Polje i carinski službenici Carinske ispostave Bijelo Polje, Carinske filijale Željeznička stanica, na graničnom prelazu Željeznička stanica na izlasku iz Crne Gore su, 31.12.2017. godine, izvršili graničnu kontrolu putnika i prtljaga u vozu koji saobraća na relaciji Bar – Beograd. Tom prilikom u jednom vagonu ispod umivaonika pronađena je jedna kesa u kojoj su se nalazila dva veća pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, ukupne težine 1171,2 grama. Daljim pregledom kod A.K. su pronađene rizle koje se koriste za pravljenje tzv. džointa.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da pronađena marihuana pripada A.K, te da je on imao namjeru da opojnu dogu prokrijumčari preko granice i da je stavi u dalji promet na području Beograda, Repulika Srbija.

Opojna droga je predata Odsjeku za borbu protiv droge radi preduzimanja daljih mjera i radnji.

Oduzeta opojna droga će biti upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je naložio da se A.K. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?