Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Pljevlja: Pretresom kuće pronađena i oduzeta veća količina oružja, municije i eksplozivnih sredstava; protiv osumnjičenog slijedi krivična prijava

Objavljeno: 05.01.2018. 20:23 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Pljevlja su pretresom jedne kuće na području Opštine Pljevlja pronašli veću količinu oružja, municije i eksplozivnih sredstava. Protiv lica koje ih je, kako se sumnja, držalo u posjedu biće podnijeta krivična prijava.

Naime, službenici CB Pljevlja su postupajući po operativnim saznanjima, u koordinaciji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Pljevljima i shodno prethodno pribavljenim naredbama sudije za istragu Osnovnog suda u Pljevaljima, izvršili pretres kuće i drugih prostorija koje koristi M.L. (54) a koje se nalaze u selu Rađevići – Opština Pljevlja.

Pretresom su pronađeni i oduzeti:

- pištolj marke „M-57 TT“ cal. 7,62 mm sa okvirom od tri metka i jednim metkom u cijevi pištolja;
- automatska puška AK-47 sa četiri okvira i 36 komada municije cal. 7,62 mm za automatsku pušku;
- starija puška tzv. talijanka nepoznatog kalibra;
- 262 komada municije cal. 7.9mm;
- dva kumulativna eksplozivna punjenja za usmjereno dejstvo;
- detonirajući štapin;
- sporogoreći štapin;
- 39 komada detonatorskih kapisli;
- jedna električna kapisla bez provodnika; i
- dvije ručne bombe M 57.

Oduzeti oružje, municija i eksplozivna sredstva će biti upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

Službenici CB Pljevlja će državnom tužiocu u ODT u Pljevljima podnijeti krivičnu prijavu protiv M.L, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?