Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Nikšić: Dva lica lišena slobode zbog KD razbojništvo u saizvršilaštvu i KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija; intenzivno se traga za još jednim osumnjičenim

Objavljeno: 06.01.2018. 23:20 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Nikšić su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u kratkom roku rasvijetlili krivično djelo razbojništvo u saizvršilaštvuza za čije izvršenje su osumnjičena tri lica i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Dva osumnjičena lica su lišena slobode dok se za trećim licem intenizvno traga.
Naime, službenici CB Nikšić su, 31.12.2017. godine oko 15,00 časova, postupaući na osnovu operativnih informacija da se osumnjičena lica kriju u mjestu Kuside u Nikšiću, lišili slobode N.R.(22) i I.R. (20) na putnom pravcu Nikšić – Vilusi, dok su pokušavali da se udalje sa navedene lokacije. Oni su, kako se sumnja, počinili krivično djelo razbojništvo u saizvršilaštvu sa ocem P.R. (49), koji je bezbjednosno interesantno lice, na način što su, 30.12.2017. godine 15,30 časova na magistralnom putu Nikšić – Plužine, koristeći dva putnička motorna vozila presreli i zaustavili lice B.D. (44) koji je upravljao svojim pmv marke„Audi A6” nikšićkih registarskih oznka, i upotrebom drvene palice zadali više udaraca B.D. u predjelu glave. N.R. je tom prilikom, kako se sumnja, ispalio u vazduh više hitaca iz pištolja, nakon čega su otuđili vozilo i lanac sa priveskom koji je oštećeni nosio. Oni su se nakon toga dali u bjekstvo.
O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koji je naložio da se ova lica liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo u saizvršilaštvu, dok se licu N.R. stavlja na teret i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. I.R. i N.R. su, nakon saslušanja kod državnog tužioca, sprovedeni u prostorije ZiKS–a radi izdržavanja kazne zatvora koja im je izrečena zbog prethodno počinjenih krivičnih djela.

Policijski službenici CB Nikšić nastavljaju sa preduzimanjem intenzivnih mjera i radnji na pronalasku i lišenju slobode P.R.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?