Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Nikšić:Pronađen revolver, municija i kokain; prekršajna prijava protiv jednog lica

Objavljeno: 08.01.2018. 20:40 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a –Odsjeka za borbu protiv droge su u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Nikšić, preduzimajući aktivnosti na suzbijanju nošenja vatrenog oružja u ilegalnom posjedu i kontroli bezbjednosno interesantnih lica na teritoriji Opštine Nikšić, pronašli i oduzeli pištolj, municiju i kokain.
Naime, službenici Odsjeka i CB Nikšić su, 06.01.2018. godine, kontrolisali terensko motorno vozilo marke „Mercedes” bez registarskih oznakakojim je upravljao V.C. iz Nikšića, dok su se sa njim u vozilu nalazili I.K. (27) i M.B.(27), obojica iz Nikšića.
Prilikom kontrole policijski službenici su kod I.K. pronašli i privremeno oduzeli revolver Zastava Magnum kalibra .357, sa šest metaka odgovarajućeg kalibra, u ilegalnom posjedu. M.B. je u trenutku kontrole od sebe odbacio pvc pakovanje sa sadržajem praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu Nikšiću koji je naložio da se predmetno oružje uputi na vještačenje u Forenzički centar radi vještačenja, nakon čega slijedi podnošenje krivične prijave. Po pitanju pronađene opojne droge obaviješten je državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se predmetna materija uputi na vještačenje u Forenzički centar i da se protiv M.B podnese prekršajna prijava iz oblasti Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?