Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Intervju ministarke javne uprave, Suzane Pribilović, za Portal Analitika

Objavljeno: 09.01.2018. 15:34 Autor: MJU

"Realizovali smo gotovo sve obaveze iz Programa rada Vlade, Programa pristupanja i bili u potpunosti posvećeni realizaciji Strategije reforme javne uprave. Iako vjerujem da uvijek može bolje, smatram da je Ministarstvo javne uprave opravdalo svoje postojanje u prvoj godini rada, ocijenila je ministarka javne uprave Suzana Pribilović.

Donijeli smo niz zakona iz oblasti lokalne samouprave - Zakon o Prijestonici, kojim je konačno riješeno održivo finansiranje razvojnih programa Prijestonice, te Zakon o lokalnoj samoupravi, Zakon o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o Glavnom gradu. Obezbijedili smo preduslove da već u prvom kvartalu 2018. godine dobijemo prvu tranšu od četiri miliona eura, od ukupno 15 miliona, kao direktnu budžetsku podršku za reformu javne uprave. Pripremili smo dva sistemska zakona o državnim službenicima i namještenicima i lokalnoj samoupravi, kojim će se obezbijediti kvalitetnije upravljanje ljudskim resursima, te jačanje profesionalizma, odgovornosti, otvorenosti i efikasnosti", kazala je ministarka Pribilović za Portal Analitika.

Intervju možete preuzeti ovdje

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?