Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Nikšić: Krivična prijava protiv osumnjičenog za lažno prijavljivanje o postavljanju ručne bombe u ugostiteljskom objektu

Objavljeno: 09.01.2018. 18:43 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Nikšić su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, identifikovali lice za koje se sumnja da je počinilo krivično djelo lažno prijavljivanje i tom prilikom nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv V.R. (19) iz Bara.

Naime, službenici CB Nikšić su, 03.01.2018 godine identifikovali su i podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv V.R. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo lažno prijavljivanje. On je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinio na način što je, 31.12.2017 godine oko 23,50 casova, dok se nalazio na području Opštine Kotor, sa telefonskog broja koji koristi, anonimno pozvao Dežurnu službu CB Nikšić i prijavio da je u ugostiteljskom objektu „Montenegro pab", gdje je organizovan doček Nove godine, postavljena ručna bomba.

Postupajući po navedenoj prijavi policijski službenici su preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti i tom prilikom, nakon pregleda prostorija, utvrdili da u ovom objektu nema eksplozivnog sredstva te da se stoga radi o lažnoj prijavi.

Nakon što je osumnjičeni identifikovan, od njega je privremeno oduzeta mobilna kartica sa koje je upućena lažna prijava, a u konsultaciji sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, protiv V.R. je podnijeta krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?