Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Bijelo Polje: Pronađena i oduzeta četiri komada oružja

Objavljeno: 11.01.2018. 21:17 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bijelo Polje su, preduzimajući mjere i radnje u cilju suzbijanja nezakonitog držanja oružja i ekspozivnih materija, pronašli i oduzeli četiri komada oružja, od čega su dva komada vatreno oružje.

Naime, službenici CB Bijelo Polje su, 06.01.2018. godine, postupajući na osnovu operativnih informacija da ispred crkve Svetog Petra u Bijelom Polju, gdje se u tom momentu odvijalo tradicionalno nalaganje badnjaka, nepoznato lice šenluči, identifikovali i lišili slobode D.B. (41). On je, kako se sumnja, ispred svoje porodične kuće koja se nalazi u neposrednoj blizini crkve, repetirao pištolj a zatim i pušku, a nakon dolaska policijskih službenika se dao u bjekstvo. Brzom reakcijom policijskih službenika D.B. je lišen slobode. Policijski službenici su pronašli i oduzeli pušku marke M 48 kalibra 7,62mm, startni gasni pištolj marke Blow, u ilegalnom posjedu, kao i nož sječiva dužine 15 cm. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je naložio da mu se D.B. privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Nadalje, službenici CB Bijelo Polje su, 11.01.2018 godine, postupajući na osnovu operativnih informacija da je jedno maloljetno lice šenlučilo upotrebom pištolja 06.01.2018. godine, prilikom tradicionalnog nalaganja badnjaka u mjestu Majstorovina, a postupajući po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Bijelom Polju, izvršili pretres stana u kojem živi M.M. (16). Tom prilikom policijski službenici nisu pronašli startni – gasni pištolj marke Blow, već je navedeni pištolj pronađen na drugoj lokaciji kod D.M (28), koji je kako se sumnja ovaj pištolj kupio od M.M.

Službenici CB Bijelo Polje su, 11.01.2018 godine, postupajući na osnovu prethodno pribavljene naredbe sudije za istragu Osnovnog suda u Bijelom Polju izvršili je pretres stana A.G.(20) i tom prilikom pronašli i privremeno oduzeli lovačku pušku – dvocijevku marke CZ kalibra 16 mm, u ilegalnom posjedu. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se protiv A.G. podnese krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?