Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Interpol: U Francuskoj lišeno slobode lice koje NCB Interpol Podgorica potražuje zbog izdržavanja kazne zatvora za ubistvo u pokušaju

Objavljeno: 11.01.2018. 21:23 Autor: UP
Službenici policije Francuske su, postupajući po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica, lišili slobode Bakira Matovića (38) iz Rožaja.

Za Matovićem je NCB Interpol Podgorica raspisao međunarodnu potjernicu radi izdržavanja kazne zatvora u Crnoj Gori, u trajanju od pet godina zbog počinjenog krivičnog djela ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Na kaznu zatvora u trajanju od 5 godina Matović je osuđen presudom Višeg suda u Bijelom Polju u maju 2015. godine, a presuda je preinačena presudom Apelacionog suda u dijelu odluke o kazni u septembru 2015. godine.

Matović je, kako je presuđeno, 26. novembra 2012. godine u Rožajama pokušao da liši života E.R. iz Rožaja upotrebom vatrenog oružja – pištolja.

Slijedi komunikacija nadležnih organa dvije države u vezi izručenja Matovića Crnoj Gori.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?