Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministarstvo kulture i Univerzitet Crne Gore nastavljaju dinamičnu saradnju

Objavljeno: 12.01.2018. 20:22 Autor: Ministarstvo kulture
Ministar kulture Aleksandar Bogdanović i rektor Univerziteta Crne Gore prof.dr Danilo Nikolić razgovarali su danas na Univerzitetu o projektima koje dvije institucije zajedno realizuju, kao i o nastavku saradnje u ovoj godini.

Ministar Bogdanović je istakao da je ostvarena dobra saradnja sa univerzitetskim jedinicama, koje su bile uključene u realizaciju značajnih projekata Ministarstva. Posebno je naglasio važnost i značaj angažovanja Arhitektonskog fakulteta Crne Gore na izradi Procjene uticaja na baštinu Prirodnog i kulturno-istorijskog područja Kotora-HIA, dokumenta koji ima kapitalni značaj za očuvanje ovog UNESCO lokaliteta.

“Ministarstvo kulture je bilo partner i na realizaciji naučnih projekata fakulteta Univerziteta Crne Gore, pa pozivam sve jedinice Univerziteta da i u ovoj godini dostave svoje prijedloge i inicijative koje možemo zajedno realizovati”, istakao je ministar Bogdanović.

Rektor Nikolić je naveo kako je potpisani Memorandum o saradnji u oblasti kulturno-umjetničkog stvaralaštva, kulturne baštine i medija između Ministarstva kulture i Univerziteta Crne Gore, za period 2016 – 2020. godina odlična osnova za povezivanje ova dva izuzetno vazna resora, kao i da ovaj dokumet zajedno možemo dodatno dopuniti i inovirati.

Saopšteno je i da je ove godine izvjesna investicija Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju u Crnoj Gori (TIKA) u Univerzitetski kompleks – Akademija umjetnosti na Cetinju, kao i da je kroz Kapitalni budžet opredijeljeno gotovo pola miliona eura za ovu namjenu.

Razgovarano je i o potencijalnoj lokaciji za izgradnju zgrade Muzeja savremene umjetnosti. Tom prilikom su razmotrene nekolike lokacije koje se nalaze u vlasništvu Univerziteta i dogovoreno formiranje mješovite komisije koja će u narednih 30 dana utvrditi konačnu lokaciju, kako bi se shodno projektnom zadatku otpočelo sa izradom projektne dokumentacije.

Ministar Bogdanović je posebno zahvalio rukovodstvu Univerziteta na kooperativnim prijedlozima i odličnoj saradnji i istakao da će ove dvije institucije nastaviti da budu partneri.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?