Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Bijelo Polje: Rasvijetljeno lažno prijavljivanje o postavljenoj bombi u klubu „Sparta“; protiv osumnjičenog podnijeta krivična prijava

Objavljeno: 12.01.2018. 21:26 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bijelo Polje su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, rasvijetlili krivično djelo lažno prijavljivanje i identifikovali osumnjičenog za ovo krivično djela, protiv kojeg je nadležnom tužiocu podnijet poseban izvještaj kao dopuna krivične prijave prethodno podnijete protiv nepoznatog počinioca.

Niame, službenici CB Bijelo Polje su rasvijetlili krivično djelo lažno prijavljivanje počinjeno 09.06.2017. godine u 23,50 časova i tom prilikom podnijeli krivičnu prijavu protiv D.D. (32) iz Bijelog Polja. On je, kako se sumnja, pozvao OKC MUP-a na broj 112 prijavio da se u klubu „Sparta“ koji se nalazi u ulici Voja Lješnjaka u Bijelo Polju, nalazi eksplozivna naprava – bomba.

Po zaprimljenom obavještenju na lice mjesta izašli su policijski službenici CB Bijelo Polje, ekipe Službe zaštite i spasavanja i Hitne medicinske pomoci.

Grupa za antiteroristički pregled Uprave policije je izvršila protivdiverzioni predgled u objektu klub „Sparta“, prilikom čega nije ustanovljeno prisustvo eksplozivnih materija niti opasnih zabranjenih predmeta.

Policijski službenici CB Bijelo Polje preduzeli su niz radnji i mjera u cilju rasvijetljavanja ovog krivičnog djela, koje su dovele do identifikacije osumnjičenog lica.

Shodno prikupljnim dokazima i izvršenim konsultacijama sa državnim tužiocem Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju, službenici CB Bijelo Polje su tom tužiocu podnijeli poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete protiv nepoznatog počinioca, protiv D.D. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo lažno prijavljivanje.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?