Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Podgorica: Lišen slobode policijski službenik koji se nalazi na bolovanju zbog nošenja oružja u privatnom vlasništvu suprotno zakonu; protiv njega slijedi disciplinski postupak u MUP-a i suspenzija sa radnog mjesta

Objavljeno: 12.01.2018. 22:35 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode policijskog službenika koji se nalazi na bolovanju. On je lišen slobode nakon što su kod njega kontrolom pronašli i oduzeli pištolj u privatnom vlasništvu. Za ovo oružje navedeni službenik ima oružni list, ali je međutim nosio oružje na javnom mjestu suprotno zakonskim propisima. Protiv njega će biti iniciran disciplinski postupak kao i predlog o suspenziji.

Naime, službenici CB Podgorica – Stanice policije za javni red i mir su, u sadejstvu sa službenicima PJP, 11.01.2018. godine, tokom pojačane kontrole, u ulici Cetinjski put u Podgorici, kontrolisali pmv „VW Golf III“, danilovgradskih registarskih oznaka, koji je u privatnom vlasništvu a kojim je upravljao službenik Odeljenja bezbjednosti Danilovgrad V.Š. (35) koji se nalazi na bolovanju.

Policijski službenici su pregledom V.Š. pronašli pištolj marke „Glock 43“, cal 9 mm, Luger, koji je u privatnom vlasništvu V.Š, sa okvirom u kojem se nazilo pet metaka, i sa oružnim listom za ovaj pištolj izdatim na ime V.Š.

Zakonom o oružju zabranjeno je nošenje oružja na javnom mjestu, uz izuzetke koji su propisani ovim Zakonom (član 33). Dakle, iako V.Š. za predmetni pištolj posjeduje oružni list za držanje i nošenje oružja (član 23), on je ovo oružje, kako se sumnja, nosio na način koji je suprotan ovom Zakonu.

Sa događajem je upoznat državni tužilac u ODT koji se izjasnio da se V.Š. liši slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

V.Š. je 12.01.2018. godine, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužiocu.

Protiv V.Š. će biti inicirano pokretanje disciplinskog postupka a takođe će biti podnijet i predlog za njegovu suspenziju.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?