Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

NAJAVA: U SRIJEDU URUČENJE “OKTOIH” NAGRADA

Objavljeno: 15.01.2018. 21:00 Autor: PR služba Ministarstva prosvjete
Uručenje Državne nagrade „Oktoih” biće održano u Vili „Gorica”, u srijedu, 17. januara u 11 sati.

Ovom prilikom prisutnima će se obratiti ministar prosvjete dr Damir Šehović koji će i uručiti nagrade, predsjednica Žirija Zoja Bojanić-Lalović i redovni profesor Ekonomskog fakulteta Božo Mihailović, kao predstavnik dobitnika za 2017. godinu.

Državna nagrada „Oktoih“ ustanovljena je 1970. godine i najveće je crnogorsko priznanje za izuzetne rezultate ostvarene u oblasti vaspitanja i obrazovanja, te učeničkog i studentskog standarda. U jednoj godini mogu se dodijeliti najviše tri „Oktoih” nagrade, a do sada je dobilo 129 pojedinaca i 64 ustanove.

Ove godine je pristiglo 25 predloga – trinaest za pojedince i dvanaest za ustanove, a žiri za dodjelu Nagrade odlučio je da ovo prestižno priznanje dobiju: JU OŠ „Aleksa Đilas Bećo“, Mojkovac, prof. dr Božo Mihailović, redovni profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore i mr Snežana Delić, profesorica matematike u JU Gimnazija “Slobodan Škerović”, Podgorica.
***

Molimo vas da, sa ciljem akreditacije, pošaljete ime i prezime novinara koji će pratiti događaj na mail adresu milica.lekic@mps.gov.me ili na broj telefona 067 597 497 najkasnije do utorka, 16. januara u 11 sati.

        
MINISTARSTVO PROSVJETE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?