Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Bogdanović posjetio Prirodnjački muzej

Objavljeno: 16.01.2018. 01:58 Autor: mku
Ministar kulture Aleksandar Bogdanović posjetio je danas Prirodnjački muzej Crne Gore i razgovarao sa direktoricom Lidijom Polović i saradnicima.



Direktorica Muzeja Polović je upoznala ministra Bogdanovića sa aktuelnim dešavanjima u ovoj instituciji i aktivnostima koje su u prethodnoj godini sprovedene.



Kako je naglašeno, prepoznata je potreba inoviranja Statuta Prirodnjačkog muzeja i Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji, što je urađeno tokom 2017.godine.



Ministar Bogdanović je pohvalio rad Muzeja i istakao da je vidljiv napredak u organizacionom smislu. Kao posebno važno pitanje istaknuti su loši smještajni kapaciteti Prirodnjackog muzeja, koji nema adekvatne uslove za izlaganje svog bogatog fonda. S obzirom na to da su nedavno pokrenute aktivnosti na pronalaženju adekvatne lokacije za izgradnju novog objekta Prirodnjačkog muzeja dogovoreno je da se u komunikaciji sa Glavnim gradom i drugim nadležnim institucijama što prije definiše lokacija, nakon čega bi se moglo pristupiti planiranju daljih aktivnosti i obezbjeđivanju neophodnih sredstava za izradu projektne dokumentacije.



Na sastanku je razgovarano i o statusu Botaničkog vrta u Kolašinu, vlasništvo porodice Vincek, koja je izrazila interesovanje da ovo prirodno dobro pokloni Prirodnjačkom muzeju. Kako je u pitanju prirodno dobro i aktivnosti na njegovom preuzimanju koordinira Ministastvo održivog razvoja i turizma ministar Bogdanović i direktorica Polović su istakli da će Ministastvo i Muzej pružiti svu neophodnu stručnu pomoć.



Ministar Bogdanović je istakao da je Prirodnjački muzej, uprkos lošim izlagačkim uslovima organizovao značajne i veoma propraćene izložbe i naveo kako prostorni kapaciteti Ministarstva kulture i ostalih institucija kulture stoje na raspolaganje Prirodnjačkom muzeju.



































Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?