Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

SAOPŠTENJE: Crnogorska delegacija učestvuje na Euromoney konferenciji

Objavljeno: 16.01.2018. 20:00 Autor: Ivona Mihajlović - administrator
Delegacije Vlade Crne Gore na čelu sa ministrom finansija Darkom Radunovićem učestvuje na dvodnevnoj Euromoney konferenciji koja se održava u Beču 16. i 17. januara.

Riječ o veoma značajnom godišnjem događaju koji tradicionalno okuplja preko 1100 investitora, emitenata i finansijskih posrednika, i predstavlja forum za diskusije, rasprave i analize ključnih pitanja sa kojima se suočava ekonomija centralne i istočne Evrope. Takođe, na ovoj konferenciji prisutni će imati priliku da se informišu o tržištu sindiciranih zajmova u centralnoj i istočnoj Evropi, što za cilj ima upoznavanje i saradnju sa korporacijskim kreditorima i profesionalcima iz privatnog kapitala iz cijelog regiona, što će otvoriti mogućnosti za nove ponude i zaduženja u 2018. godini.

U tom kontekstu, crnogorska delegacija će održati sastanke sa visokim predstavnicima Erste banke, Unicredit Banke, Societe Generale banke, Banca Intesa, Deutsche banke i OTP banke, te  predstavnicima investicionih fondova i drugih subjekata finansiranja tržišta, kako bi pregovarali o mogućnostima obezbjeđivanja sredstava za finansiranje budžeta Crne Gore za 2018. godinu, odnosno obezbjeđenja dijela sredstava za refinansiranje, po što povoljnijim uslovima.

PR SLUŽBA
MINISTARSTVA FINANSIJA


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?