Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Susret direktora Ivanovića sa direktorom NATO Direktorata za planiranje odbrane, Polom Severoom

Objavljeno: 17.01.2018. 16:07 Autor: mod
Generalni direktor Direktorata za politiku odbrane, mr Ivica Ivanović, sastao se danas sa direktorom NATO Direktorata za planiranje odbrane, g-dinom Polom Severoom (Paul Severeux).

Ivanović se zahvalio na posjeti i izuzetnoj podršci koju NATO kontinuirano pruža Crnoj Gori. Sastanak je bio prilika da direktor Ivanović upozna sagovornika sa dosadašnjim preduzetim koracima u ostvarenju zadatih ciljeva. Članstvo Crne Gore u NATO, naglasio je Ivanović, predstavlja dodatni motiv i drugim zemljama u okruženju, koje strijeme članstvu u NATO, da istraju u svojim namjerama i da sprovode neophodne reforme na putu integracija. Ivanović je tokom sastanka upoznao sagovornika i sa ostvarenim rezultatima u planiranju odbrambenih sposobnosti Crne Gore. 

Direktor Severo je pohvalio napredak koji je Crna Gora ostvarila, što je doprinijelo formalizovanju članstva u NATO, kao i doprinosu koji pruža u ostvarenju zajedničkih ciljeva kolektivnog sistema bezbjednosti. Istovremeno je naglasio da Crna Gora može računati na podršku NATO pri ostvarenju potpune integracije. 

Na kraju sastanka, sagovornici su razmotrili dosadašnju saradnju i dogovorili detalje o nastavku u oblasti planiranja odbrambenih sposobnosti , Takođe, razgovarano je o mogućnostima i izazovima koji Crnu Goru očekuju u narednom periodu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?