Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Bar: Pronađene cigarete bez akciznih markica vrijednosti oko 30.000 eura; dva lica lišena slobode

Objavljeno: 18.01.2018. 19:43 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su, u cilju sprovođenja planskih aktivnosti na suzbijanju sive ekonomije, lišili slobode M.K. (55) iz Bara i O.Z. (56) iz Bara i nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljena trgovina.

Naime, službenici Odsjeka su, 17.01.2018. godine, postupajući na osnovu operativnih informacija, po nalogu i u koordinaciji ODT u Baru, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda iz Bara, godine, izvršili pretres stana i drugih prostorija koja koriste M.K. i O.Z. Tom prilikom, policijski službenici su pronašli 519.400 komada raznih vrsta cigareta, ukupne vrijednosti od oko 30.000 eura.

S obzirom da ova lica nisu imala odobrenje za obavljanje trgovinske djelatnosti a cigarete su bile bez akciznih markica Ministarstva finansija Crne Gore, cigarete su oduzete i predate službenicima Uprave carina na dalje postupanje.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?