Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Bijelo Polje: Podnijeta krivična prijava protiv osumnjičenog za KD navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja

Objavljeno: 18.01.2018. 20:01 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv osumnjičenog za krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Naime, službenici Odsjeka su, državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv S.K. (32) iz Bijelog Polja zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja. On je, kako se sumnja, 04.07.2016. godine kod notara ovjerio izjave da d.o.o. „Pink S“ Bijelo Polje, gdje je S.K. bio osnivač, nema neizmirenih obaveza prema povjeriocima, zaposlenima i Poreskoj upravi Crne Gore, nakon čega je, 08.07.2016. godine, ovjerenu izjavu i propisanu dokumentaciju dostavio Centralnom registru privrednih subjekata u Podgorici, iako je znao da su podaci u izjavama neistiniti. Na osnovu ove dokumentacije Centralni registar privrednih subjekata je sproveo postupak dobrovoljne likvidacije preduzeća u skraćenom postupku, pri čemu je oštećen Budžet Crne Gore za iznos od 2.443 eura.

Da bi se sproveo postupak dobrovoljne likvidacije kod nadležnog organa, osnivači preduzeća bili su u obavezi da dostave izjave, ovjerene od strane notara ili nadležnog suda da u toku ovog postupka preduzeće nema neizmirenih obaveza po osnovu poreza i drugih obaveza prema povjeriocima. Izvršenim provjerama kod Poreske uprave Crne Gore – Filijala Bijelo Polje, utvrđeno je da preduzeće d.o.o. „Pink S“ u momentu podnošenja zahtjeva za doborovoljnu likvidaciju u skraćenom postupku nije izmirilo poreske obaveze i to u ukupnom iznosu od 2.443 eura.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?