Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Održan Prvi sastanak Nadzornog Odbora za projekat Razvoj baze podataka puteva

Objavljeno: 19.01.2018. 15:01 Autor: MSP

Prvi sastanak Nadzornog Odbora projekta "Razvoj baze podataka puteva" održan je 17. januara u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva, uz učešće predstavnika Ministarstava finansija i evropskih poslova, Direkcije za saobraćaj, SPEA ENGINEERING i Delegacije Evropske unije. Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova takodje su članovi ovog Odbora. Nadzorni odbor, kao Tijelo koje je formirano u cilju monitoring rezultata, ocjene uspješnosti inplementacije; sagledavanje, diskusija i odobravanje Izvještaja o napretku projekta bio je prilika da se članovi upoznaju sa Uvodnim izvještajem, tehničkim dijelom projekta, kao i sljedećim  aktivnostima  projekta.

U uvodnom obraćanju, ispred Direktorata za medjunarodnu saradnju i EU fondove, prisutne je pozdravila Danijela Kapa i informisala da je sa kompanijom SPEA ENGINEERING za projekat Razvoj baze podataka puteva  potpisan ugovor 21. novembra 2017. godine odnosno od 11. decembra 2017. počinju ugovorne obaveze.

Ugovor je potpisan na iznos od  356.895,00 € od kojih su  303.360,75 IPA  finansijska sredstva (85%) i 53.534,25  nacionalni učešće  (15%).

Cilj projekta je prikupljanje i obrada podataka magistralnih i regionalnih puteva u ukupnoj dužini od 1783 km, kako bi se uspostavio kompjuterizovani sistem upravljanja mreže puteva. Na ovaj način će se omogućiti podrška Direkciji za saobraćaj koja je krajnji korisnik ovog projekta u obavljanju poslova upravljanja, razvoja, izgradnje, rekonstrukcije, održavanja i zaštite državnih puteva. Period implementacije projekta je 12 mjeseci.

 

 

Služba za odnose s javnošću i protokol Ministarstva saobraćaja i pomorstva

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?