Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Raspisan poziv za dodjelu trideset stipendija mađarske vlade za crnogorske studente

Objavljeno: 19.01.2018. 19:23 Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Vlada Mađarske dodijeliće 30 stipendija crnogorskim studentima, a poziv je raspisan. Stipendije će se dodijeliti na osnovu Programa saradnje za akademsku 2018/2019. godinu, koji su nedavno potpisali ministar prosvjete dr Damir Šehović i ministar vanjskih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto.

Biće dodijeljeno 15 stipendija za pune osnovne studije, a prioritetne oblasti biće: poljoprivreda, umjetnost i humanitarne nauke, društvene nauke, ekonomija i inženjerstvo. Potom 10 stipendija za pune magistarske studije, posebno u oblasti poljoprivrede, umjetnosti i društvenih nauka (prednost će imati kandidati iz oblasti nauke o arhivima i kulturne antropologije), inženjerstva, društvenih nauka i ekonomije, te 5 stipendija za pune doktorske studije u bilo kojoj oblasti.

Stipendija obuhvata školarinu, smještaj u studentskom kampusu institucije domaćina ili iznos od 40,000 HUF mjesečno na ime participacije za smještaj; zdravstveno osiguranje; besplatno korišćenje biblioteke; mjesečni dodatak u skladu sa zakonskim odredbama koje utvrđuju dodatak za strane studente.

Zainteresovani kandidati treba da se prijave online, kako bi dobili korisničko ime i lozinku i pristupili aplikacionom formularu i uputstvima za formiranje dosijea.

Pozivamo sve zainteresovane studente da se informišu na sljedećem linku:  http://www.mps.gov.me/rubrike/stipendije-stranih-vlada/180448/Konkurs-za-30-stipendija-Vlade-Madarske.html

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?