Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Anketa udruženja Roditelji koristan input

Objavljeno: 22.01.2018. 20:35 Autor: PR služba Ministarstva prosvjete
S obzirom na anketu udruženja Roditelji koja se odnosi na funkcionisanje sistema obrazovanja, a koja je danas predstavljena javnosti, Ministarstvo prosvjete daje sljedeće saopštenje:

Anketa o kojoj je riječ izuzetno je koristan input u daljem radu Ministarstva prosvjete. Činjenica je da se anketa bavila nekim od pitanja koja su od važnosti za obrazovanje, poput načina organizacije nastave fizičkog vaspitanja, izadavanja sala, kvaliteta rada sa djecom, ali i organizacije produženog boravka i vršnjačkog nasilja.

U jednom dijelu nalazi će biti korišteni za dalje korake u unapređenju sistema. Takođe, vrlo je koristan i onaj dio ankete za koji cijenimo da ne odgovara u potpunosti onome što su podaci Ministarstva, jer ukazuje na koliziju između stanja na terenu i percepcije dijela roditelja.

Na kraju, kao što je dalje unapređenje rada iskorišteno nedavno istraživanje CEDEM-a, koje je pokazalo veliko povjerenje javnosti upravo u sistem obrazovanja i rad ovog Ministarstva, tako će i pomenuta anketa Udruženja biti predmet naše pažnje. Mišljenje svakog roditelja uzimamo vrlo ozbiljno, i tako će biti i u budućnosti.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?