Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Podgorica: Rasvijetljenja četiri KD razbojništvo; osumnjičeni lišen slobode

Objavljeno: 23.01.2018. 19:10 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja imoviskih delikata počinjenih na teritoriji Opštine Podgorica, rasvijetlili četiri krivična djela razbojništvo počinjena u novembru i decembru 2017. godine i tom prilikom lišili slobode V.R. (36) iz Podgorice zbog sumnje da je počinio navedena krivična djela.

Naime, službenici CB Podgorice – Jedinice kriminalističke policije za suzbijanje razbojništava su, preduzimajući intenzivne mjere i radnje, rasvijetlili četiri krivična djela razbojništvo i to dva KD razbojništvo na štetu sportske kladionice „Bookmakers“ i po jedno krivično djelo razbojništvo na štetu apoteka „Medeon farm 1“ i „Julia pharm“. Policijski službenici su, 23.01.2018. godine, lišili slobode V.R. zbog sumnje da je počinio ova krivična djela.

On je, kako se sumnja, 22.11.2017.godine, u večernjim časovima došao maskiran do sportske kladionice „Bookmakers“ u ulici Skopskoj, naselje Masline, prišao naplatnom pultu i uz prijetnju nožem od radnice zahtjevao da mu preda novac, nakon čega je iz fioke otuđio 400 eura. V.R. je napustio kladionicu i udaljio se u nepoznatom pravcu. Nadalje, on je, sumnja se, 06.12.2017,godine oko 19,00 časova, na štetu iste kladionice, maskiran ušao u unutrašnjost kladionice i uz prijetnju nožem od radnice zahtjevao da mu preda novac. Tom prilikom V.R. je, kako se sumnja, otuđio 270 eura nakon čega se udaljio iz kladionice.

Treće krivično djelo razbojništvo V.R. je, kako se sumnja počinio 26.12.2017. godine oko 19.30 časova na štetu „Medeon farm 1“ u ulici Zetskih Odreda, naselje Masline, na način što je maskiran ušao u unutrašnjost apoteke i uz prijetnju pištoljem od zaposlene tražio da mu preda novac. Zaposlena je iz registar kase izvadila 400 eura i stavila ih na pult, V.R. je, sumnja se, brzim pokretom uzeo novac i dao se u bjekstvo.

V.R. je, kako se sumnja, 12.01.2017 godine, počinio krivično djelo razbojništvo na štetu apoteke „Julia pharm“ u Maslinama, na način što je maskiran ušao u apoteku i uz prijetnju pištoljem od zaposlenih zahtjevao da mu predaju novac. On je tom prilikom otuđio, sumnja se, novac u iznosu od 835 eura, nakon čega se dao u bjekstvo.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se V.R. liši slobode i da mu se privede uz poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete po nepoznatom počiniocu zbog postojana osnovane sumnje da je počinio četiri krivična djela razbojništvo.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?