Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Marković na redovnom sastanku ambasadora EU: Nakon ulaska u NATO evropska agenda najvažnija tema Vlade CG

Objavljeno: 23.01.2018. 23:48 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

 
                                                
Predsjednik Vlade Duško Marković učestvovao je u radu redovnog radnog sastanka ambasadora država članica Evropske unije i šefa Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Aiva Orava čiji je domaćin bio ambasador Republike Bugarske Mladen Červenjakov u svojstvu diplomatskog predstavnika države predsjedavajuće Savjetom Evropske unije.

Na dvosatnom sastanku na kojem su predstavljeni prioriteti bugarskog predsjedavanja – Budućnost Evrope za mlade, Zapadni Balkan i povezivanje, Bezbjednost i stabilnost i Digitalna ekonomija – premijer Marković je ponovio da je, nakon uspješno okončanog učlanjenja u NATO, proces evropske integracije strateški prioritet Vlade. „Evropska agenda najvažnija je tema Vlade“ – rekao je Premijer iskazavši punu posvećenost Crne Gore nastavku reformi i našu spremnost na ispunjenje svih obaveza iz integracionog procesa.

Predsjednik Marković je pozdravio ciljeve bugarskog predsjedavanja kao izbalansirane i dobro odabrane posebno istakavši kao pozitivnu činjenicu da je Zapadni Balkan prioritet i bugarskog predsjedavanja i naredna dva polugodišnja ciklusa u kojima će Evropskom unijom predsjedavati Austrija i Rumunija. Najavljena strategija Evropske unije, kao i predstojeći samiti u Sofiji i Londonu, čije su teme Zapadni Balkan i njegova evropska perspektiva, ohrabrenje su za cio region – ocijenio je na sastanku sa ambasadorima predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
 
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?