Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Susret Pribilović- Durmishi: Podrška i saradnja u procesu reforme javne uprave

Objavljeno: 24.01.2018. 20:00 Autor: MJU

Ministarka javne uprave Suzana Pribilović sastala se danas u Podgorici sa ambasadorom Kosova u Crnoj Gori, Skender Durmišijem.

Kosovo pozdravlja svaki napredak Crne Gore u procesu reforme javne uprave, jer je to interes regiona, kazao je ambasador Durmiši. On je naglasio da je proces modernizacije javne uprave izazov, ali uz jasnu viziju i moderne reformske politike zajedno možemo raditi na unapređenju javne uprave.

On je pozdravio osnivanje Ministarstva javne uprave i izrazio očekivanje da će ministarstvo pospješiti realizaciju aktivnosti u okviru reforme javne uprave. On je istakao da postoji prostor za razmjenu iskustva i saradnje u izgradnji moderne i efikasne javne uprave u Crnoj Gori, a čiji proces je u toku i na Kosovu.

Ministarka Pribilović je sagovornika upoznala sa preduzetim aktivnostima na planu reforme javne uprave i procesom optimizacije broja zaposlenih u javnom sektoru, kao jednim od najvažnijih segmenata reforme javne uprave u Crnoj Gori. Ona je istakla da sve aktivnosti u skladu sa Strategijom reforme javne uprave doprinose stvaranje efikasne, servisno opredijeljene javne uprave na državnom i na lokalnom nivou. Ona je istakla da je Prvi Izvještaj o realizaciji Strategije reforme javne uprave, urađen u skladu sa novom metodologijom Evropske komisije, pokazuje da je napredak ostvaren, ali i dao važne smjernice da bolje planiramo.

Sastanak je bio prilika da se definišu oblasti saradnje i razmjene iskustva u procesu reforme javne uprave.

Video: Susret Pribilović- Durmishi: Podrška i saradnja u procesu reforme javne uprave-KADROVI

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?