Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Vlade Duško Marković u četvrtak i petak na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu

Objavljeno: 25.01.2018. 02:44 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Duško Marković putuje u četvrtak u Davos gdje će učestvovati u radu 48. Svjetskog ekonomskog foruma (SEF) koji ove godine okuplja rekordan broj šefova država ili vlada, predstavnika međunarodnih organizacija, poslovnog svijeta, civilnog društva medija i umjetnika.

Godišnje zasijedanje, čija je tema Stvaranje zajedničke budućnosti u podijeljenom svijetu, otvara predsjednik Vlade Indije Narendra Modi, a zatvara predsjednik SAD Donald Tramp.

Na poziv osnivača i izvršnog direktora Svjetskog ekonomskog foruma Klausa Švaba, predsjednik Marković će, zajedno sa liderima država Zapadnog Balkana, biti učesnik zatvorene konferencije na temu ubrzanja dugoročnog razvoja našeg regiona. Najavljeno je da će tom konferencijom predsjedavati član Upravnog odbora i predsjednik SEF, bivši ministar vanjskih poslova Norveške Borge Brende, i da će u njenom radu učestvovati komesar za proširenje Evropske unije Johanes Han, predsjednik Vlade Bugarske Bojko Borisov i podsekretar UN za politička pitanja Džefri Feltman.

Ovo je prvo učešće predsjednika Vlade Crne Gore u toj funkciji na ovom globalnom skupu.

Na ovogodišnjem SEF učestvuje i ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović i to u radu grupe „Novi lideri za Evropu“ čija je tema koncept zajedničkih vrijednosti i principa koji spajaju članice EU i zemlje kandidate i doprinose stvaranju čvršćeg osjećaja zajedništva; i na sastancima „Nove mogućnosti za Evropu” – na temu vizije i jake reformske agende Evrope; i „Idenititet, integracija i migracija” na temu demografskih promjena.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?