Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministarstvo nauke izabralo najbolje studente za učešće u Studentskoj ljetnjoj školi CERN 2018

Objavljeno: 26.01.2018. 18:12 Autor: Ministarstvo nauke
Ministarstvo nauke Crne Gore odredilo je četiri najbolja studenta koji će pohađati dvomjesečnu Studentsku ljetnju školu CERN 2018.

Na osnovu Sporazuma između Vlade Crne Gore i Evropske organizacije za nuklearna istraživanja (CERN) o naučnoj i tehničkoj saradnji u oblasti visokoenergetske fizike, Ministarstvo nauke je objavilo konkurs za učešće na koji se prijavilo trinaest kandidata. Nakon razmatranja prijava Komisija Ministarstva je jednoglasno utvrdila prijedlog za izbor četiri kandidata za učešće u programu „Studentska ljetnja škola CERN 2018“, i to:

NIKOLA SUBOTIĆ, student treće godine Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Crne Gore u Podgorici – studijski program: Fizika (prosječna ocjena – 8.69), posjeduje odlično znanje engleskog jezika.Tokom trajanja festivala “Otvoreni dani nauke”2016. godine i 2017.godine, učestvovao je kao student demonstrator u Nikšiću, kao i demonstrator na izložbi „Nauka u Pokretu“ u Šavniku, Žabljaku, Pljevljima i Plužinama. Aktivno je učestvovao u organizaciji predavanja i praktikuma tokom Ljetnje škole nauke 2017. godine na Ivanovim Koritima. Dobitnik je stipendije Opštine Tivat za talentovane studente.

ANASTASIJA POPOVIĆ, student treće godine Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore u Podgorici – studijski program: Energetika i automatika (prosječna ocjena 10.00). Posjeduje odlično znanje engleskog jezika.Nagrađena je kao najbolji student Univerziteta Crne Gore. Član je elektrotehničke organizacije EESTEC, kao i član u ekološkoj organizaciji GEO EKO Montenegro. Dobitnica je nagrada na takmičenju za srednjoškolce „Olimpijada znanja“ u organizaciji Prirodno-matematičkog fakulteta, drugo mjesto u hemiji, kao i treće mjesto u matematici.

DANKO PETRIĆ
, student četvrte godine studija Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore – studijski program: Elektronika, telekomunikacije i računari (prosječna ocjena 9.57). Posjeduje odlično znanje engleskog jezika. Saradnik-pripravnik je na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore. Član je elektrotehničke organizacije EESTEC. Učestvovao je na Ljetnjoj školi za modernu Mehatroniku u Sarajevu 2016. godine. Dobitnik je nagrada na takmičenjima za srednjoškolce „Olimpijada znanja“ u organizaciji Prirodno-matematičkog fakulteta, prvo mjesto u fizici tri godine za redom (2011, 2012. i 2013.).

DEJAN TODOROVIĆ, student treće godine studija Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Crne Gore – studijski program: Računarske nauke (prosječna ocjena 8.97), posjeduje odlično znanje engleskog jezika. Predavač je u školi za programiranje učenika osnovnih i srednjih škola za nacionalna i međunarodna takmičenja. Učesnik je dvije međunarodne olimpijade za informatiku i dobitnik je treće nagrade na Balkanskoj informatičkoj olimpijadi, održanoj 2014. godine u Turskoj, Ankara. Takođe, je dobitnik prve nagrade iz programiranje u 2015. godini, na takmičenju za studente održanom na Prirodno-matematičkom fakultetu u Podgorici.

Studentska ljetnja škola CERN-a održava se svake godine u trajanju od 8 nedjelja tokom jula i avgusta i obuhvata teoretsku obuku, učešće na radionicama, seminarima, izložbama kao i eksperimentalni rad.

Ovdje možete preuzeti ODLUKU


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?