Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Kolašin: Protiv dva lica podnijeta krivična prijava zbog KD djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Objavljeno: 26.01.2018. 22:00 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Kolašin su, postupajući po operativnim podacima, a u saradnji sa lovočuvarskim društvom „Lovac“ iz Kolašina izvršili kontrolu u mjestu Bare Kranjske. Tom prilikom policijski službenici su nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv dva lica zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivčno djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Naime, službenici OB Kolašin su u saradnji sa lovočuvarskim društvom „Lovac“ iz Kolašina, 24.01.2018. godine oko 13,20 časova, izvršili kontrolu u mjestu Bare Kranjske, Opština Kolašin i tom prilikom zatekli dva lica u nezakonitom lovu. Pregledom B.M. (29) iz Podgorice policijski službenici su pronašli i oduzeli lovačku pušku marke „Bokerica“ IŽ kalibra 12 mm sa redenikom i 29 patrona, u ilegalnom posjedu. Dok su pregledom M.Đ. (29) iz Kolašina, policijski službenici pronašli i oduzeli lovačku pušku marke „Humarles“ kalibar 12 mm sa redenikom i 14 patrona u ilegalnom posjedu.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kolašinu koji je naložio da se protiv B.M. i M.Đ. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Protiv B.M. i M.Đ. će biti podnijeta i prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o divljači i lovstvu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?